Boek: Het meisje zonder naam

Diney Costeloe verovert lezersharten over de hele wereld. Haar nieuwe roman ‘Het meisje zonder naam’ is net als de wereldhit ‘De verloren kinderen’ een aangrijpend relaas, gebaseerd op historische feiten.

1939. Lisa Becker is 13 als haar moeder een van de laatste felbegeerde plekken op een Kindertransport weet te bemachtigen. In Londen, alleen, de taal niet machtig, moet ze zich in een voor haar vreemde wereld redden. Dat lukt haar wonderwel, met de hulp van haar pleegouders en vrienden. Maar dan begint de Blitz. Lisa raakt bewusteloos als een bom vlakbij ontploft, en wanneer ze bijkomt in het ziekenhuis weet niemand wie ze is – zijzelf ook niet…

Boeken over de Tweede Wereldoorlog weten altijd mijn aandacht te trekken. Dit boek is op een eenvoudige manier, maar wel met veel oog voor detail, geschreven. Voor mij persoonlijk iets teveel roman en iets te weinig historie, maar dan nog krijgt het boek van mij een dikke 4 van de 5 sterren.

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

2 reacties op ‘Boek: Het meisje zonder naam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s