12 januari 2021: 6

Joppe had één van zijn eigenwijze buien. We waren nog geen 10 meter bij zijn voordeur vandaan en meneer ging al midden op straat liggen. Ik laat het altijd even. Dan kan hij inzien dat midden op straat liggen ook zo dolletjes niet is. Ik ga dan zelf achterin de auto zitten en, waarschijnlijk uit medelijden voor mij, sjokt hij dan ook richting de achterdeur van de auto en verlost mij uit mijn lijden. Zo is hij dan ook wel weer.

De wandeling in het bos duurde een eeuwigheid. Bij iedere kruising bleef hij zeker een minuut stilstaan. Mij twijfelachtig aankijkend of ik wel zeker wist dat we de goede kant op gingen? Pas als ik bijna uit het zicht verdwenen was koos meneer eieren voor zijn geld en sjokte hij, in een dramatisch traag tempo, toch maar achter me aan. We deden uiteindelijk anderhalf uur over het stuk wat normaal met gemak binnen een uur afleggen. Goed, wie weet gaat het morgen weer wat beter met hem. Iedereen heeft wel eens een off-day.

Ik voel me prima op zich, op een gruwelijke koortslip na, maar ik voel de stemming ietsje dalen. Bij lange na geen ellendige toestanden hoor. Ik voel simpelweg het verschil tussen de 8 van gisteren en de 6 van vandaag. Meer is het niet. Als het een voldoende blijft de komende dagen, dan ben ik een tevreden mens.

Om 18:00 uur de eerste sessie van Lunar Letters van dit jaar. Daarna een uurtje vrij schrijven. Misschien dat ik weer een keer een Nieuwe Maan reading ga doen voor mezelf. Dat wilde ik weer gaan oppakken, dus dit kan ik mooi doen na de Lunar Letters sessie.

Morgenmiddag onverwacht een extra wandeling met Joppe. Altijd goed. Als het aan mij ligt wandel ik iedere doordeweekse dag met hem. Heerlijk.

Voor nu wens ik jullie een hele fijne avond. X

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

4 reacties op ‘12 januari 2021: 6

 1. Mijn oppashondje stormt alle kanten op.
  Zolang er geen andere honden of mensen in de buurt zijn houdt zij mij in de gaten. En holt zij achter en voor mij rond.

  De lekkere koekjes die zij krijgt helpen daarbij.

  Maar terug naar huis wil zij eigenwijs liever de andere kant op.

  Sterkte met je koortslip.

  Vriendelijke groet,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s