10 februari 2021: 2

Ineens is daar de val in het diepe. Opstaan lukte bijna niet en de innerlijke criticus ging als een gek te keer. Schelden en tieren. Mezelf afkraken, beledigen en de grond in boren. Ik probeerde me nog enigszins nuttig te maken door de bedden te verschonen, boodschappen te doen, de kooien schoon te maken en vuilniszakken weg te brengen (kortom, mezelf afbeulen terwijl ik al zo vreselijk moe en kapot ben). Het hielp weinig. En ik ken het gedrag. Het is niet oké. Het is jezelf straffen om je nutteloze bestaan. Het is compenseren. Het is proberen de leegte van binnen op te vullen. Dat kan met eten. Niet eten. Drinken. Sporten. Opruimen. Schoonmaken. Allemaal copingstrategieën om maar niet te hoeven voelen wat je voelt.

Ik duik nu nog even onder de douche. Zelfde idee als hierboven. Ik heb er geen energie voor, maar wie weet voel ik me daarna even wat beter.

Jongens, depressie sucks. Ik hou vol. Het is een 2 vandaag. Veel erger dan dat kan het niet worden.

Fijne avond. X

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

5 reacties op ‘10 februari 2021: 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s