12 februari 2021: 5

De dag begon niet best. Ik moest moeite doen om op te staan en gelukkig had ik een date met Joppe. We gingen deze keer naar de Grebbeberg in Rhenen. Een mooi stuk bos waar de honden los mogen lopen. Het ligt direct naast Ouwehands Dierenpark. Joppe wil altijd om de dierentuin heen lopen. Dat is een vrij lang rondje en normaal heb ik daar niet echt zin in, maar deze keer gaf ik hem zijn zin. Als eerste zag ik een wolf. Ik ben niet dol op dierentuinen. Dieren horen in het wild. Bedreigde diersoorten zijn een ander verhaal, maar over het algemeen zitten dierentuinen gewoon gevuld met dieren ter vermaak van ons mensen. Ik hou er niet van en dan druk ik mij netjes uit.

Joppe was op een gegeven moment niet meer weg te krijgen bij het hek. Ik zag niets bijzonders. In eerste instantie. Tot ik een bruine beer in een gracht zag liggen. Hij lag te slapen. Vervolgens kwam er nog een bruine beer aanlopen. Joppe was zeer onder de indruk. Na even kijken en heel veel aan het hek snuffelen kreeg ik hem eindelijk zover dat hij weer verder liep met me. Vervolgens kwamen we bij de olifanten. Die kwamen enthousiast aanrennen toen ze ons zagen. Dus of ze hadden heel lang niemand gezien en waren nieuwsgierig, of ze dachten dat we eten kwam brengen. Gelukkig kwam er ook vrij snel een verzorger aan die gaf de mooie dieren eten. Nee, dierentuinen zijn niet mijn ding. Ik word er echt niet blij van, al blijft het indrukwekkend om een wolf, twee beren en twee olifanten recht in de ogen te kijken. Na anderhalf uur lopen bracht ik Joppe weer naar huis.

Ondertussen was het een drukte van belang overal op straat. Iedereen liep of fietste richting vijvers, grachten en sloten om een schaatstochtje te maken. Het was mooi om te zien. Hopelijk was het ijs overal dik genoeg en zijn er geen vervelende ongelukken gebeurd.

Ik ben blij dat het weekend is. Het gaat langzaam aan iets beter, maar de dagen zijn nog steeds enorm zwaar. De wandelingen met Joppe doen me immens goed, maar ook even niets moeten is heel erg fijn. Dit weekend dus even kalm aan en veel voetbal kijken. Maandag gaan we weer verder met wandelen.

Fijne avond en fijn weekend. X

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s