Wat vinden wij eigenlijk?

Al een poosje citeer ik hier uitspraken van verschillende mensen uit het boek De Zin van het Leven van Fokke Obbema, één van mijn favoriete boeken. Ik vind het ontzettend interessant om te lezen hoe mensen denken over de zin van ons leven, de zin van ons bestaan. Maar wat vind ik hier zelf eigenlijk van? En wat vinden jullie hiervan? Laten we het daar vandaag eens over hebben.

Voor mij WAS de zin van het leven overleven. Als organisme jouw soort in stand houden. Dat is in mijn ogen waar de natuur op gericht is. Ondertussen zijn wij, helaas, als mensheid boven deze vorm van leven uitgestegen. We hoeven ons niet meer voort te planten om onze soort in stand te houden. Sterker nog, we zijn met veel teveel. Dat maakt dat de oorspronkelijke zin van het leven voor mij is overstegen en dat we nu in luxe leven. We hoeven niet meer letterlijk te overleven en kunnen ons richten op andere dingen. Dan krijg je dus een iets aangepaste vraag: Wat is NU de zin van het leven?

Voor mij is de zin van het leven nu om het leven voor anderen aangenamer te maken. Mensen te helpen waar ik kan en liefde te verspreiden. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen leuk en tof om te doen, maar als ik er eentje moet uitkiezen, wat nu, voor mij, de allerbelangrijkste zin, als in waarde, van het leven is? Ja, dan is dat het leven voor anderen aangenamer maken. Liefde geven. Liefde verspreiden. De wereld iedere dag een klein beetje mooier maken.

Ik ben ontzettend benieuwd wat voor jullie de zin van het leven is. Laat het me weten in een reactie!

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

Een reactie op “Wat vinden wij eigenlijk?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s