26 februari 2021: 8

Heerlijke dag vandaag weer. Ik prijs me enorm gelukkig. Lekker uitgeslapen en daarna naar mijn moeder gereden. Fijne middag gehad samen. Naar de stort gereden om een paar dingen weg te brengen voor haar en nog een paar items zelf mee naar huis genomen. Ook omdat de kringloop overvol zat en ze niets meer konden aannemen. Om een elektrische deken, poffertjespan en een heleboel DVD’s zomaar bij het afval te gooien vond ik zonde. Dit weekend foto’s van maken en dan zet ik ze eerst nog even op de weggeefhoek. Heeft er niemand interesse, dan kan het altijd nog weggegooid worden.

Het is geweldig om te zien hoe mijn moeder uitkijkt naar de verhuizing. Ze woont nu helemaal alleen in een kast van een huis en straks komt ze lekker in een knus huisje vlakbij Peter en mij te wonen. Alles gelijkvloers. Ze hoeft met haar pijnlijke gewrichten niet meer dagelijks de trap op. De tuin wordt voor haar onderhouden en ze kan zelf naar de winkels en de markt lopen. Ik ben straks met de auto in 3 minuten bij haar. Ze kan mee als ik met Joppe ga wandelen, maar als ze niet meegaat kan ik ook vanuit het bos even aan komen waaien voor een kopje koffie samen met Joppe. Het gaat voor mij, ik weet het, egoïstisch, maar ik kijk er echt gruwelijk naar uit, zoveel gemakkelijker worden. Door mijn ziektes is 20 minuten heen én 20 minuten terug eigenlijk al de max. Daarom zie ik haar maar weinig. Dat gaat straks veranderen en daar verheug ik me enorm op.

Dan ga ik nu lekker nog even een boekje luisteren en op tijd slapen.

Ik wens jullie een heel fijn weekend.

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

2 reacties op ‘26 februari 2021: 8

  1. Het moet een opluchting zijn voor je mama om met een blanco lei te beginnen, in een huisje dat haar wat meer gemak biedt. Fijn dat je de kracht hebt om haar met de praktische zaken te helpen, moet voor jezelf ook veel deugd doen!
    Goed bezig, M.!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s