25 maart 2021: 4

Gisteren was nog even de moed der wanhoop. Vandaag is het even helemaal niets. Dikke drap sleep ik met me mee vanaf het moment dat ik vanochtend mijn ogen opendeed. De wanhoop. Wanneer in vredesnaam krijg ik nou even de tijd om echt op te laden? Het zit er niet in bij een chronische depressie en dat zet me dan ook weer met beide benen op de grond.

Een chronische depressie is een milde, langdurige vorm van depressie. Mild moet hierbij niet worden onderschat, want al zijn klachten van een chronische depressie vaak minder intens, de klachten zijn altijd langer dan twee jaar aanwezig. Periodes waarin klachten minder zijn kunnen voorkomen, maar duren nooit langer dan twee maanden. Een chronische depressie is niet altijd gemakkelijk te herkennen. Niet voor buitenstaanders, maar ook niet voor degene met de depressie. Sommige mensen die aan een chronische depressie lijden, kunnen zich niet herinneren dat ze zich ooit anders hebben gevoeld. Energie voor sociaal contact is niet of nauwelijks aanwezig, alleen het hoognodige gebeurt. Een chronische depressie heeft vaak een grote impact, omdat de aandoening maar voortduurt en de kwaliteit van leven erg wordt benadeeld door de klachten. Een chronische depressie kan jarenlang tot een leven lang aanhouden.

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

7 reacties op ‘25 maart 2021: 4

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s