Trigger Warning: 1 april 2021: 2

Vandaag had een leuke dag moeten zijn. Mijn moeder kreeg de sleutel van haar nieuwe huisje en ik ging voor het eerst kijken. Het huis is prachtig, maar na een kwartier was de chaos in mijn hoofd compleet en moest ik alweer weg. Het gaat niet. Het gaat gewoon echt niet op dit moment.

Mijn leven wordt kleiner en beperkter. Ik verblijf nu minimaal 22 uur per etmaal op de slaapkamer. Op de dagen dat ik niet met Joppe wandel of boodschappen doe, kom ik alleen beneden om te eten. Als het goed gaat lukt het me om 2 of 3 keer 10 minuten bij Peter in de woonkamer te zitten. Het gaat nu zo slecht dat ik me daar niet eens schuldig om voel. Geef me één verplichting erbij, en het spijt me dat er mensen zijn die dit nu moeten lezen en niet willen lezen, maar dan kan ik het niet meer aan. Het leven is voor mij op dit moment eigenlijk al te zwaar. Ik hou vol. Peter is mijn steun en toeverlaat. Ik hoef niet eens iets te zeggen. Hij weet gewoon wat hij moet zeggen om mij te helpen. Hij weet wat ik nodig heb. Soms is dat wijn en pizza. Soms is dat mij 3 dagen met rust laten. Soms een combinatie van daarvan.

Voor mij, voor ons, is het zaak om deze 2 geen 1 te laten worden en dat gaan we doen.

Tot morgen. XXX

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

6 reacties op ‘Trigger Warning: 1 april 2021: 2

    1. Peter was vroeger wel eens bezorgd of ik geen gekke dingen zou doen, maar we zijn nu ondertussen 25 jaar samen en hebben zoveel meegemaakt samen en zoveel gepraat. Dat maakt het niet makkelijker natuurlijk, ook niet voor hem, maar we vertrouwen elkaar door en door en weten hoe of wat. Dat maakt het voor hem makkelijker, maar ook zeker voor mij. In het begin heb ik hem vaak gevraagd bij mij weg te gaan, wat heb je in vredesnaam aan een vrouw die alleen maar op bed ligt en nergens zin in heeft? En hij is nog steeds hier… Zo bijzonder. Zo dankbaar voor.

      En ook dankbaar iedere keer weer voor jouw reacties, je steun en je begrip. ❤

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s