6 april 2021: 6

Hoppa. We zijn weer in het Land der Voldoendes belandt. Vanochtend met Joppe gewandeld. Nieuwe route gevonden dankzij Joppe. Hij moest en zou een bepaald weggetje in het bleek een verdomd leuk wandelpad te zijn! Halverwege besloot ik een zijweggetje te nemen, want ik wist niet waar we precies uit zouden komen, maar overmorgen gaan we lekker weer en dan lopen we het hele pad af naar beneden en zien we wel waar we uitkomen!

Ik ben van depressief gepromoveerd naar somber. Dat is te doen. Een stuk beter dan depressief, de 5 en de 4, of het hebben van suïcidale gedachten en niet meer uit bed kunnen komen, de 3 en de 2. De 1, de poging tot, heb ik nog steeds niet bereikt en dat wil ik graag zo houden. Daar heb ik ook afspraken over met Peter, dus de kans dat dat ooit gebeurt is nihil. Hoe graag ik soms ook wil dat het stopt.

Niet het leven, maar het lijden.

Onlangs verscheen de podcast “Het verhaal van Jelke de Gooijer”, de zus van Eelco. Eelco de Gooijer koos op 38 jarige leeftijd voor euthanasie na een jarenlange strijd tegen verschillende psychiatrische stoornissen. Ik kende Eelco alleen via het bloggen, maar na zijn overlijden, en hoe gek het ook mag klinken, dankzij zijn overlijden, kwam ik in contact met iemand die ik nog nooit ontmoet heb, maar wie ik meer dan ieder ander in mijn leven vertrouw. Ze weet wie ze is, ze reageert hier regelmatig op mijn blog. Er is dit bijzondere, waanzinnige, diepgaande begrijpen en vertrouwen. En dat is tot stand gekomen dankzij Eelco. Eelco, die door zijn blogs, mij juist liet inzien, dat mijn lijden (nog) niet ondraaglijk was en dat er nog zoveel was om voor te vechten.

Dank je wel Eelco, Jelke, Monique en Marijke. ❤

Geplaatst door

Marion, 43 jaar, woont in Wageningen. Leeft met angst en depressie, maar maakt er iedere dag weer het beste van!

3 reacties op ‘6 april 2021: 6

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s