1 juni 2021: 6

Vandaag was mentaal niet echt fijn, maar ik heb me er doorheen geslagen door een aantal nieuwe dingen te starten. Ik begon vandaag voor de tweede keer met de cursus Be Your Own Beloved en ik startte een nieuw Instragram account om mijn dagelijkse tarotkaarten bij te houden. Puur en alleen de kaarten deel ik daar, met een korte betekenis uit het boekje. Voor mij een overzicht. Voor anderen wellicht een manier om kennis te maken met de tarot en verschillende tarot decks. Ja, dat deed me goed. Ik moet een beetje zoeken naar manier om mezelf bezig te houden, want het aan bed gebonden zijn vreet me wel een beetje op.

De vraag “Wat als dit het is?” komt regelmatig naar boven borrelen en het feit dat ik daar geen prettig gevoel bij heb, laat me weten dat ik daar dan een andere invulling aan moet gaan geven. Binnen mijn beperkte mogelijkheden. Ik lees soms mensen die alleen maar kijken naar wat ze niet meer kunnen. Natuurlijk moet dat. Ik heb die tijd ook gehad. Toen ik mijn baan kwijtraakte, toen ik niet meer kon zwemmen, toen ik niet meer naar verjaardagen durfde, toen ik… en ga zo maar door. Dat moet je iedere keer een plek geven en sommige dingen, zoals mijn baan verliezen, dat ging niet zonder slag of stoot. De gedachte: “Joh, ben je eindelijk van die klote collega verlost! Wees blij!” werkte niet. Dat was wel zo, maar het niet meer kunnen werken, iets wat ik al 20 jaar deed voor 40 uur in de week, zelfstandig zijn, in mijn eigen inkomsten voorzien, geen financiële problemen hebben, dat ik dát kwijt was, dát moest ik verwerken. En dat was zwaar.

Maar ik heb geen zin om de rest van mijn leven achterom te kijken. Ik wil kijken naar de mogelijkheden. Ik schrijf. Ik open mijn Etsy Shop weer. Ik volg online cursussen. Ik deel foto’s en ervaringen op Instagram. Ik heb een oppashond. Ik heb mijn cavia’s. En ja, het leven is zwaar met mijn depressie. Het leven is vermoeiend met mijn HS. Het leven is frustrerend met mijn knieklachten. Mijn streven is altijd om zoveel mogelijk aan de goede kant van de streep te blijven. Dat is me vandaag wéér gelukt. Het is een 6 en daar ben ik blij om.

Fijne avond. X

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. xamantha77 schreef:

    Goh ja, ‘wat als dit het is?’. Herkenning alom. Het hoeft niet meer groots en meeslepend voor mij, en dat voelt vrij.
    Benieuwd naar je nieuwe IG, ik ga gauw een kijkje nemen. Liefs 💛

  2. Rob Alberts schreef:

    Mooi open en eerlijk geschreven!

    Vriendelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s