4 juni 2021: 7

Ondanks de lichamelijke malaise gaat het mentaal goed. Ik probeer de boel goed uit elkaar te houden. Pijn en weinig kunnen heeft uiteraard zijn weerslag op mijn gemoedstoestand, maar het is niet vanuit mijn dagelijkse depressie. Het niet met Joppe kunnen lopen en de vakantie met hem moeten afzeggen maakt mij enorm verdrietig, maar staat los van mijn depressie. En op die manier, hoe moeilijk het op dit moment ook is en hoe verdrietig ik ook ben met momenten, mijn depressie is niet echt dominant aanwezig. Vandaar de zeven.

Vanmiddag belde de huisarts mij. De wachtlijsten zijn redelijk lang, behalve bij de Bergman Clinics. Dat klinkt als één of ander luxe resort, en dat is het misschien ook wel, maar het wordt gewoon vergoed door de verzekering. Wachttijd? Twee dagen. Kom maar door dan! Uiterlijk woensdag word ik gebeld voor een afspraak. We gaan het zien.

Net heb ik mijn familie eraan herinnerd dat ik over ruim een maand jarig ben. Kunnen ze vast gaan nadenken over het cadeau wat ze mij willen gaan geven. Dat was uiteraard gewoon een hint om te kunnen zeggen wat ik graag wil hebben. Van mijn zus heb ik al een cadeau gehad. Een nieuwe smartphone. Megablij mee. Aan mijn nichtje heb ik een ingevroren voorraad Mac & Cheese gevraagd. Aan mijn moeder heb ik de notitiebijbel gevraagd. De wat? Ja, de notitiebijbel. Een bijbel maar dan met notitieruimte on the side. Ik heb al sinds mijn tienerjaren de wens om de gehele bijbel te lezen of te bestuderen. Ik heb een paar pogingen ondernomen. Mislukte iedere keer. Maar nu, met deze prachtige uitvoering én de mogelijkheid om notities te maken, denk ik dat het me gaat lukken. Ik hoop 88 te worden en aangezien ik dit jaar 44 word, heb ik nog de helft van mijn leven om dit enerverende boek te lezen.

Ondertussen is het hier al laat. Ik hou het voor gezien en wens jullie allemaal een hele goed nachtrust.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Elly van Liempt schreef:

  Wat mooi geschreven Marion. Blijf dat vooral doen.
  Ik schreef vroeger in de kantlijn van mijn bijbeltje en onderstreepte veel. Schitterend cadeau dus.

  Ga door op de ingeslagen weg. Met alle nare momenten, geef ze ruimte dan lossen ze op.

 2. Hopelijk krijg je snel bericht van BC!!

 3. Rob Alberts schreef:

  88 wens ik jou toe.
  Maar dan zonder al te veel onoverkomelijke tegenslagen.

  Bemoedigende groet,

 4. Levensjutter schreef:

  Wat een onderneming! De hele bijbel lezen… mooi streven! Net als de 88 halen. Gaat je allebei vast lukken! XX

  1. Ik weet alleen niet of ik bij het Oude of Nieuwe Testament ga beginnen. Ik neig naar de laatste hahaha.

   1. Levensjutter schreef:

    Lijkt me een goede neiging 🙂

   2. Elly van Liempt schreef:

    Ik ben bij mijn poging jaren geleden gestopt bij Deuteronomium. NT brengt meer denk ik….

   3. Ja, dat denk ik ook, Elly. Dank je wel voor je input! X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s