Een Foutje In Mijn Hoofd – Simonne van Gennip

Simonne is zeven maanden zwanger wanneer ze getroffen wordt door een hersenbloeding. Van een gedreven journaliste die midden in het leven staat, verandert ze plotseling in een patiënte die niets meer kan en weer moet leren praten, schrijven, eten en lopen. Gevangen in haar eigen, onwillige lichaam moet ze bovendien de zorg dragen voor haar baby. Worstelend met vragen over de toekomst, haar man, stiefdochters en vrienden leert ze opnieuw zelfstandig in het leven te staan.

Een foutje in mijn hoofd is het verhaal van een bijzonder moedige vrouw. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Geluisterd in mijn geval. Het begin, waarin ze maar niet beseft waarom iedereen huilt, waarom er geen woorden uit haar mond komen en waarom sommige mensen haar met open mond aanstaren. Het is een intens verhaal, maar wat een kracht en mentaliteit komt hier uit dit boek naar voren. Aangrijpend. Bijzonder. Inspirerend. Interessant, zeker als je interesse hebt in medische aandoeningen. Geen dik boek en je leest/luistert het dan ook met gemak in één, hooguit twee dagen uit.

Een foutje in mijn hoofd van Simonne van Gennip krijgt van mij 5 van de 5 sterren.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Anuscka schreef:

    Heftig hoor… Dit soort boeken kan ik ook in één adem uitlezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s