De Alchemist – Paulo Coelho

De Andalusische schaapherder Santiago koestert van jongs af aan maar één wens: reizen, alle hoeken van de wereld onderzoeken en dan eindelijk te weten komen hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Na vele omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist. Deze beschikt niet alleen over grote spirituele wijsheid, hij kent ook de diepten van het hart waarin de laatste waarheden over onszelf verscholen liggen. Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt. De queeste naar een lotsbestemming kan gelezen worden als een ontwikkelingsroman maar ook als een wonderlijke en vooral symbolische sleutel tot onze tijd. Een magische fabel met de diepe wijsheid van een klassiek sprookje.

Ik ben een grote liefhebber van het werk van Paulo Coelho. Ik las al meerdere van zijn boeken en ook dit boek is weer prachtig. Het is inderdaad een magische fabel met de diepe wijsheid van een klassiek sprookje. Beter kan ik het niet omschrijven. Ik geeft het boek 4 van de 5 sterren.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Dit boek heb ik gelezen toen ik nog vrij jong was, toen vond ik het wel mooi maar niet heel bijzonder. Ik denk dat ik hem toch eens ga herlezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s