De Pelgrimstocht naar Santiago – Paulo Coelho

Een pelgrimage naar Santiago de Compostela. Een man op zoek naar zijn zwaard, ereteken en magisch symbool, hem onthouden in het genootschap waarvan hij lid is. Eerst moet hij bewijzen dat hij het waard is. Wat volgt is een ontdekkingstocht naar zijn eigen falen en redding, een louterende reis culminerend in zelfverwerkelijking. In dit boek legt Coelho de verbinding tussen het mystieke, het magische en het christelijke geloof, en verzoent hij esoterie en religie tot een eigentijdse levensleer.

Waar ik over andere boeken van Paulo Coelho vaak lichtelijk lyrisch ben, wist dit boek me maar zelden te boeien. Ik weet niet hoe of waarom? Was het het verhaal zelf of wellicht de nieuwe vertaling, ook nog eens in het Nederlands, wat voor mij niet goed uitpakte? Ik weet het niet, maar met een klein beetje pijn in mijn hart geef ik dit boek van Coelho maar 2 van de 5 sterren.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Dan doe ik zelfs de moeite niet om dit boek te lezen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s