De Zin van het Leven – Fokke Obbema

‘De zin van het leven’ is een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we ons allemaal wel eens stellen, maar zelden expliciet beantwoorden. In september 2018 schreef Volkskrant-journalist en schrijver Fokke Obbema een aangrijpend artikel over de hartstilstand die hij het jaar daarvoor had gehad. Het stuk maakte veel los bij lezers en kreeg meer dan duizend reacties. De ervaring riep bij Obbema zelf grote levensvragen op, wat resulteerde in ‘de beste interviewserie van 2018’, aldus Matthijs van Nieuwkerk. Vanaf oktober 2018 publiceerde Obbema een veertigtal prikkelende gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners, waarbij de eerste vraag telkens luidde: ‘Wat is de zin van ons leven?’ Dit boek is een bundeling van deze gesprekken én het artikel waarmee alles begon.

Ik word zelden verliefd op een boek, maar met dit boek was het liefde op het eerste gezicht. De schrijver van het boek kreeg een hartstilstand, evenals mijn vader, maar Fokke Obbema werd met succes gereanimeerd. Hij leeft nu verder, maar wel met enorm veel onzekerheden, angsten én levensvragen. Die levensvragen leidden tot prachtige gesprekken over de essentie van ons bestaan en die staan allemaal in dit boek beschreven. Ik ga hier nog zeker citaten, ideeën en mijn eigen gevoel over delen en ik hoop dat we hierover met elkaar in gesprek kunnen gaan, want ik vind het een heel interessant onderwerp.

Dit boek krijgt van mij zonder enige twijfel 5 van de 5 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s