Door het vuur – Ellen den Hollander

Heleen Vermeer keert terug naar haar geboortestad Kampen als de ouders van haar jeugdvriendin Francine bij een verkeersongeluk om het leven komen. Bij toeval ontdekt ze dat het echtpaar grote schulden had en lid was van een extremistische geloofsgemeenschap. Heleen begint te vermoeden dat het geen ongeluk was en schakelt de politie in. Ze raakt nauw betrokken bij het onderzoek en reist naar de Ardennen, waar Francine in retraite is gegaan, om haar vriendin ervan te overtuigen dat ook zij moet vrezen voor haar leven. Maar brengt Heleen daarmee zichzelf en haar dochtertje niet in gevaar?

Het verhaal op zich is goed. Het is ook in een prettige stijl geschreven. De hoofdpersoon en haar relaties zijn helaas vaag en het verhaal wordt steeds ongeloofwaardiger. Op het laatst zo ongeloofwaardig dat ik het boek een paar keer aan de kant heb gezet. Ik was echter al zover dat ik het toch graag uit wilde lezen, maar nee… Ik vind het niet leuk om te zeggen, maar dit boek zou ik niemand aanraden.

Door het Vuur van Ellen den Hollander krijgt van mij 2 van de 5 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s