Een Duister Pad – Corine Hartman

Waar ligt de grens tussen waan en werkelijkheid? Faye van Laar woont al sinds haar vroege jeugd in psychiatrische inrichting Groot Loenen op de Veluwe. Haar vader is er directeur, maar ze is ook patiënt, en samen met een vijftal medepatiënten vormt ze een ongebruikelijke familie.Nieuw in de familie is Emilie, die aan achtervolgingswaanzin lijdt sinds haar vriend Steven werd vermoord. De daders hebben het nu op haar gemunt, beweert ze. Faye wil haar geloven, ze weet hoe het is met onzekerheden te leven, en probeert te helpen door zelf op onderzoek uit te gaan. Ze ontmoet rechercheur Simon te Bresser die de zaak evenmin kan laten rusten, ondanks de conclusie dat Steven zelfmoord pleegde onder invloed van antidepressiva. Als Emilie ineens spoorloos verdwijnt, bundelen Faye en Simon hun krachten en ontstaat een onwaarschijnlijk speurdersduo.

Het is bij mij vaak zo dat ik meerdere eerste hoofdstukken van boeken luister, het boek weer afzet, op zoek ga naar een ander boek, weer luisteren, weer op zoek naar wat anders. Net zolang totdat ik een boek tref waar ik meteen in meegezogen word. Daarom zijn mijn reviews ook altijd vrij eentonig. Ik vind de boeken altijd goed. Soms iets onder mijn gemiddelde van vier sterren en soms heb ik mazzel en tref ik een topper van vijf sterren.

Een Duister Pad van Corine Hartman stond als een poosje op mijn lijst vanwege de setting en persoonlijke omstandigheden van de hoofdpersoon. Psychiatrische instelling, antidepressiva, zelfdoding en dat allemaal op de door mij zo geliefde Veluwe. Wat kan ik mij nog meer wensen? Niet veel. Het boek luisterde heerlijk weg, fijne voorleesstem, niet te lange hoofdstukken, een paar verhaallijnen door elkaar die zich uiteindelijk allemaal met elkaar vermengen. Aan het einde van het boek een onverwachte wending die ik persoonlijk enorm kon waarderen. Wederom een boek dat van mij vier van de vijf sterren krijgt.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Het lijkt me een erg goed boek! Ik heb hem genoteerd. 😊

    1. Leuk! Er is ook nog een deel 2. Die schijnt wat minder te zijn, maar desalniettemin ga ik die binnenkort ook luisteren! Je hoort het weer van me. X

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s