Het Geheim van Müritz – Astrid Harrewijn

Het Geheim van Müritz is een driedelige Storytel Original serie geschreven door Astrid Harrewijn. We kunnen wel stellen dat ik in Astrid één van mijn nieuwe favoriete schrijfsters heb gevonden. Het begon met het heerlijke verhaal van De Stroopwafelshop, daarna De Vriendenserie en nu dus Het Geheim van Müritz. De driedelige serie begint met Belle.

Belle
Als Belle tijdens het familiediner – ter ere van haar afscheid omdat ze een wereldreis gaat maken – een medaillon en een fotoalbum krijgt uit de nalatenschap van haar oma blijken die beiden een aanwijzing voor een verborgen familiegeschiedenis te bevatten. Ze gooit haar reisschema om en eindigt haar zoektocht in Florence. In het museum van Marco Burini, een nazaat van de in 1890 succesvolle kunsthandelaar Guiseppe Burini, vindt Belle een wel heel bijzonder boek.

Johanna
Aan het eind van 19e eeuw bracht de vader van Johanna, Carl Müritz, de vulpen op de markt. Haar broer Frederik, moet het familiebedrijf overnemen en wordt hiervoor klaargestoomd. Hij mag de beroemde Grand Tour maken, een reis via de wereldtentoonstelling in Parijs naar Italië. Johanna’s moeder hoopt dat haar dochter binnenkort in het huwelijksbootje stapt, maar de dwarse Johanna heeft heel andere (reis)plannen.

Elizabeth
Het fotoboek van Belle’s oma Elizabeth, geeft een beeld van de roerige jaren ‘60, waarin haar oma met een paar vrienden de Hippie Trail volgde. Maar op een foto staat Elizabeth met een onbekende man, met een adres in Teheran. Waarom liet Belle’s oma haar dit boek na? Belle besluit opnieuw het verleden achterna te reizen, en stapt op het vliegtuig naar Iran.

In een paar dagen was ik door deze prachtige serie heen. Het verleden vermengd met het heden. Een paar zeer emotionele wendingen en schokkende gebeurtenissen waarvan je niet wil dat ze waar zijn, gevolgd door een prachtig einde waar je op dat moment ook echt aan toe bent. Ik kan alleen maar zeggen: Neem een 30 dagen proefabonnement op Storytel en luister deze serie! Doen! Vijf van de vijf sterren van mij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s