In Retraite – Carla de Jong

Catherine Richards (Cathy) is een krachtige therapeute met goeroeachtige trekken. Zij heeft een tiendaagse therapie In retraite ontwikkeld, waar mensen uit alle hoeken van Europa op afkomen, mensen die in staat zijn haar gigantische gage te betalen. Wij ontmoeten haar en haar internationale clientèle vlak voordat een nieuwe retraite van start gaat. Door Catherines interventies groeit er in tien dagen een hechte groep die aan elke deelnemer de veiligheid biedt om een catharsis door te maken.

In de periode na de retraite proberen de groepsleden het goede gevoel vast te houden, maar de eerste haarscheurtjes in hun leven en in hun onderlinge band worden al snel zichtbaar. Heeft de retraite ze voldoende kracht gegeven om het dagelijks leven weer op te pakken?

In Retraite van Carla de Jong was voor mij een boeiend boek wat ik niet terzijde kon leggen. Zelf midden in de nacht zette ik het (luister)boek weer aan en regelmatig verdween ik zelf in mijn droom tussen de hoofdpersonen in dit boek. Ik vond het boeiend hoe je, net als de hoofdpersonen, tegelijkertijd een afkeer as well als een enorme aantrekkingskracht tot Catherine kon voelen. Daarnaast waren er de herkenbare struggles van de andere hoofdpersonen, depressie, zelfdoding, wel/geen kinderen, die mij aan het boek gekluisterd hielden.

Om heel eerlijk te zijn wilde ik aan het einde van het boek, ondanks de niet altijd even positieve afloop, zelf ook In Retraite. Dikke vijf sterren dus van mij voor dit boek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s