Nachtduik – Megan Goldin

Nachtduik van Megan Goldin is een psychologische rechtbank-thriller over de prijs van roem, de lange schaduw van het verleden en loyaliteit in een kleine dorpsgemeenschap.

Nadat door haar true crime podcast een onschuldige man vrij is gekomen, is Rachel Krall een bekende naam geworden – en de laatste strohalm voor duizenden mensen die hopen op gerechtigheid. Wanneer in het slaapstadje Neapolis een controversiële rechtszaak begint, grijpt ze haar kans op vervolgsucces. Ze stort zich op de zaak, waarin een plaatselijke golden boy ervan wordt verdacht de kleindochter van de politiechef te hebben verkracht. Tegelijkertijd ontvangt Rachel een anonieme brief van iemand die haar om hulp vraagt bij een oude zaak rondom de verdwijning van een meisje, vijfentwintig jaar geleden. Heden en verleden komen samen als Rachel onthutsende verbanden tussen de twee zaken ontdekt, die het verloop van de rechtszaak en het leven van alle betrokkenen ingrijpend veranderen.

Een heftig verhaal om te luisteren. Daar moet je tegen kunnen. Ik heb met momenten de neiging gehad het boek uit te zetten, want het is ontzettend zwaar om te luisteren naar hoe een meisje wat verkracht is, door de advocaat van de aangeklaagde onder druk wordt gezet totdat ze breekt. Ik heb het boek uitgeluisterd, maar met moeite. Niet omdat het niet goed was, maar omdat het behoorlijk zwaar was. Er lopen overigens twee verhalen door elkaar en in het begin is het even lastig om die uit elkaar te houden. Kortom, een goed, maar heftig verhaal wat je niet zomaar weglegt en ook niet meteen vergeet nadat je het boek uit hebt.

Nachtduik van Megan Goldin krijgt van mij vier van de vijf sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s