11 juni 2021: 8

11 juni 2021. Het lijkt een datum als geen ander, maar vandaag is het EK 2020 begonnen. Dat is toch wel bijzonder. De eerste wedstrijd is nog bezig. Het staat 0-3 voor Italië tegen Turkije en dat is meer dan terecht. Ik was gisteren nog helemaal niet bezig met het voetbal, maar fluit af en ik ben erbij.

33 jaar geleden begon HET EK. Het EK waar Oranje Europees kampioen werd. Waar in de halve finale de schande van ’74 eindelijk werd uitgewist. Waar ik op de dag van de overwinning met mijn vader toeterend door Bennekom en Ede reed. De oranje wimpel plechtig uitgespreid over de hoedenplank. Heerlijke herinneringen.

Ik koester mij gelukkig. Geen verdriet over het feit dat ik nu, voor het eerst in mijn leven, een EK voetbal mee ga maken zonder mijn vader. Ik kan alleen maar terugdenken aan de mooie herinneringen. De mooie wedstrijden samen. Hij wandelend door het achterpad omdat hij de spanning van de penalty’s niet aankon. Dat ik op de middelbare school zat en dat er een vriend van mij belde met het verzoek of mijn vader ALSJEBLIEFT op de wc kon gaan zitten. Want de vorige keer werd er toen tenslotte gescoord. En mijn vader gehoorzaamde braaf. Ging naar de wc en miste de goal. Vanaf dat moment werd mijn vader door iedereen richting het toilet geduwd als we dreigde te verliezen. Hij is zelfs een keer, toen hij op vakantie was in de VS, bij gebrek aan een toilet, met zijn blote kont in de oceaan gaan zitten. Het mocht niet baten…. De oceaan is tenslotte geen wc.

Maar goed, het EK van vorig jaar is nu eindelijk begonnen. We gaan gewoon genieten.

Proost. Op de goede afloop, pap!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Je weet dat ik zo’n saaizak ben wie voetbal (en andere sport) geen reet interesseert, maar dat neemt niet weg dat ik je heerlijke sportweken toewens die je pijn wat kunnen verlichten.

  2. Geri Meftah schreef:

    Mijn man geniet van voetbal. Als kind raakte ik ermee in contact omdat mijn broer voetbalde. Mijn ouders keken altijd naar voetbal op de tv. Ik heb ook heel wat wedstrijden gezien. Ga dit jaar af en toe meekijken. Het is leuk. Veel plezier Marion.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s